en liten sak..


Redan är det onsdag igen, det går så fort.. Idag har vi vart ute i skogen i 3 timmar med Sara och barnen
jag tycker det är underbart att vara i skogen, tycker synd om de barn som aldrig sett en skog.. Jo det finns ju sådana också..
Om det blir lika härligt väder imorgon så ska vi ta med oss lite picknick imorgon också och låta barnen leka i skogen, sålänge det inte blir störtregn så ger vi oss ut :)!

Det kändes så bra i mitt mammahjärta imorse när Lucas VILLE gå till dagis, det har ju vart lite si och så med det för hans del.. Så det kändes verkligen superskönt när han ville dit. Peppar peppar så har han inte gråtit de senaste gångerna när jag lämnat honom heller :) Lämningen brukar ju dock ta 20 minuter, men det är ju jag själv som gjort det så. Jag följer med honom runt på gården ( de är oftast ute ) och tittar vad alla andra barnen gör innan han ska vinka och det har funkat. Jag kanske inte ska säga för mycket, imorgon kan det ju bli en jobbigt lämning men jag hoppas de håller i sig med de bra.

Imorgon är det dags för besök på MVC också, och jag måste försöka komma ihåg att pissa i muggen jag gick med mig sist imorgon bitti.. Hon ville ha ett pissprov.. Men med mitt minne så glömmer jag väl bort det..
Minnet är lite sådär under graviditeten.. Eller har jag blivit gammal ??

Jag skulle fixa en massa idag när Lucas var på dagis, titta glykol titta om vinterdäcken passar ringa lite samtal osv. Men efter jag ätit frukost så vart jag sååå trött, så jag gick och la mig och sov i 2 timmar..
Så jag kommer nog få vara uppe rätt så länge inatt skulle jag tro, vet just inget sätt att göra mig trött heller..
så blir väl att sitta och uggla framför datorn..
Men jag kan lova att så skönt som jag sov på dagen har jag inte gjort på lääänge..
På nätterna så vaknar jag antingen av att jag är kissnödig, annars är det bebis som sparkar så jag vaknar och är det inte det så vaknar Lucas och har ont i knät eller är kissnödig.
på tal om att vara kissnödig så har lilleman vart torr nu i nästan två veckor på morgonen, han är så duktig.
Vi har inte ens försökt avvänja honom från nattblöjan, det har kommit av sig själv. Han vill sova i kalsonger som sin far, han är ju stor nu som han själv säger. Vi får hoppas att det håller i sig att han vaknar och går upp och kissar på natten om han blir nödig. Man ska inte ropa hej förren man gått över bäcken..

Är inne i 36e graviditetsveckan nu också ( 35+1 idag ) Lucas kom i 39+0 så tycker att bebis kan komma snart,
Lucas har chansat på den 9 oktober.. Vi får se om han har rätt.. Hoppas nästan det.
Allt är ju fixat nu inför bebis ankomst..
Det enda mer som jag vill hinna med är rättviks marknad på fredag ;P Är sista chansen för Lucas ju att åka karuseller det har jag lovat honom länge att vi ska dit så det löftet vill jag inte bryta men är nog ingen större risk att jag bryter det heller.. för än har ju förlossningen inte satt igång.



Att spy galla..


Söndag 26 september, denna dag har vart så lång har det känts som..
Lucas vaknade tidigt och började tjata att han skulle ha frukost och sen gå till barngympan,
bara det att barngympan börjar kl 10 och när han fick frukost så var kl 8..
Men till gympan kom vi ;P 32 barn var det idag, mååånga barn.. Lucas älskar gympan han ser verkligen fram emot den varje vecka. Så tänkte försöka se om han är stor nog att börja med någon aktivitet, vi har pratat lite om brottning här hemma, vi får se vilken ålder det är ifrån, någon som vet?!
Strunt i att jag frågade, googlade nyss på falu brottarklubb och det är tydligen från 6 år..
Hmm, va ska han börja med då ? Han är ju verkligen för liten för boxning som han så gärna vill börja på.. Någon som har förslag ? Det mesta är ju från just 5 eller 6 år..

Idag har vi spelat bingo lotto och ätit popcorn.. Ingenting vann vi men det visste jag ju nästan redan innan, men det är så störande att jag jämt bara är 1 nummer ifrån en högvinst när de slutar att dra nummer, det är nog inte meningen att jag ska vinna på bingolotto..
Någonstans ska jag dock vinna pengar, ja jag ska ju bli miljonär.. Ja det ska  jag ;P

Jag har även en dröm som jag ska se till att bli verklighet.. någongång..

Färga håret skulle jag också gjort, sist jag färgade var i Februari då färgade jag håret svart,
och det är knappast svart längre. Har jätte mycket utväxt men som faktiskt inte alls syns så mycket den liksom flyter ihop med dom övriga färgerna ;P
Längst ner i botten är det råttfärgat, sen är det rätt ljust, sen lite rött sen brunt.. Schnyggt ;P
Vissa dagar är jag rätt nöjd, andra dagar är jag nära på att köpa mig en färg..
tänkte ju låta min riktiga färg växa ut och sen bara lägga i toningar då mitt hår verkligen är sönderfärgat, men jag vet faktiskt inte om jag kommer kunna hålla mig så länge..
sen kan jag inte bestämma mig om jag ska vara ljus eller mörk heller.. vad tycker dù ???



LJUS ?



ELLER MÖRK ??

Har funderat på att kanske göra det brunt med lite ljusare breda slingor i också..
Men som sagt jag kan inte bestämma mig, och så länge som jag inte vet hur jag vill ha håret kommer jag inte göra nått åt det heller.. så kom gärna med din åsikt...

_________________________________________________________________

Det finns många saker som jag kan störa mig på, men en sak som jag verkligen blir irriterad på det är när jag ser föräldrar som vänt sina små barn så de åker framlänges..
deras kommentar är oftast "Han/hon hade det ju så trång för benen" Jisses säger jag bara, vet ni som vänder era barn vad en 3 årings huvud väger ? Och när de är mindre väger huvudet ännu mer i jämförelse med kroppen.. Hellre vill man väl att barnen ska bryta benen än nacken om man skulle ha den oturen att krocka ?? Jag skulle aldrig någonsin förlåta mig själv om mitt barn bröt nacken när vi krockade om barnet satt framlänges, för nog lär väl alla veta att små barn ska sitta bakåt ??
Rekomendationen är ju att de ska sitta så tills de är 4 år, helst ännu längre.. Det gör ont i mig när jag ser små barn sitta framåt, det är ju inte deras fel utan deras föräldrar som valt att de ska göra så.. titta på denna film   www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA&NR=1
och jag hoppas att ni vänder era barn bakåt..
sen kanske det finns dom föräldrar som inte vet om att små barn ska sitta bakåt ?
Ja jag vet inte..
http://www.ntf.se/konsument/barnibil/default31003.asp

________________________________________________________________________




förvärkar..


Lördagen går mot sitt slut..
Var meningen att jag och Martina skulle åkt till Arboga idag och köpa en sak, men ändrade planer..
Vi tog en tripp till borlänge och sen till sågmyra, första gången jag åkt till sågmyra utan att handla någonting alls..
Jag som är så shopping sugen endå.. Men det är inte så kul att köpa kläder när man är höggravid, kommer bli mycket roligare sen när magen är borta.. Hmmm, så kanske jag inte ens ska skriva, för magen kommer nog inte försvinna haha.. Jo om jag får lite självdisiplin och tränar sen när bebis är född och jag får träna efter någon månad... va tror ni, kommer jag göra det ?? Neee de tror inte jag heller..

har inte hänt så speciellt mycket mer idag, tittat på tv.. kännt mig konstig i kroppen, orkeslös och så kom en konstig huvudvärk och svimningsattacker.. tog en järntablett och det blev liiite bättre..
har en massa ont i magen och ryggen, förvärkar kallas det..
Men jag har ju lovat Lucas att gå på gympan imorgon så jag kan ju inte åka in nu, ja jag vet att jag är sjuk..
Har ju fått order av BM att åka in om jag får mycket förvärkar..
Har haft det i 2 dagar nu, men jag har ingen lust att spendera natten på sjukhuset, utan ska gå och lägga mig och försöka sova lite.. annars blir det en panodil och hoppas att det går över..

Jag och Christer har för ovanlighetens skull sett en film, jag vill ju som alltid se min frus första älskare, jag tycker den är såå bra.. men som vanligt vill inte han se den, så det vart "nått i kikaren" den går väl att se om man säger så inte världsbra..

nej nu kallar sängen på mig..

Glöm nu inte att rösta imorgon kamrater.

En fredag..


Fredagsmys!

Jag skulle kunna ha mysdag varje dag..

Imorse var jag och lilleman till öppna förskolan, det vara bara han som var stor där, alla andra var under året så vart ju inte att han lekte med någon.
Men vi gjorde halsband och armband och Lucas målade med vattenfärg, sen la vi lite pussel och fikade och hade ju sångsamling också, han ville gärna sjunga imse vimse spindel och det fick han såklrt :) Det slår mig att vissa saker vet jag inte om min son, som att han kunde alla sånger vi sjöng där idag, och vissa har vi aldrig sjungit tillsammans, men han kunde varje ord, det är väl såna sånger som de sjunger på dagis antagligen. Stolt blir jag ialla fall när han är så duktig.

Igår satt jag och Lucas och tittade på gamla kort, i ett album när han är bebis så har jag skrivit en dikt, han ville veta vad det stod och jag läste för honom, han började gråta. Min fina kille, bara 4 år men så fin! VÄRLDENS FINASTE!

Efter öppna förskolan så gick vi hem och åt lite mat, sen fick vi lov att åka till stan.
Min chef på kommun ringde och sa att jag måste skriva på lite papper, så det var bara att åka in då de skulle vara påskrivna senast på måndag..
Lucas fick ju presentkort på BR av min mormor när han fyllde år, så han var in och köpte sig 4 saker :)!

På stan är det ju ett stor valtält, och brevid står en liten röd stuga, jag skämtade med christer för några dagar sedan att det var SD´s stuga... Mycket riktigt, de hade inte fått vara med de andra,
det om något är ju diskriminering, alla har ju rätt till sin åsikt och visa vad de vill..

Gud vad jag hoppar fram och tillbaka i mitt skrivande haha, men det får ni ta..
Är det ens någon som läser min blogg fortfarande ???

Jag och Lucas gjorde negerbollar på kvällen, sen fick han ta sig ett låångt bad, sen myste vi framför idol, men det märktes när kl var 21 att han inte brukar vara vaken så länge, han var rätt övertrött om man säger så.. hoppade runt och sen var han ledsen...
Men han somnade väldigt fort..

Jag ska passa på att kika på dodde.se fick på mail att de hade 20 % på all lego där, och Lucas gillar ju lego, man kanske ska vara ute i tid med julklapparna.. för en gångs skull..
för ekonomin kommer ju inte bli bättre precis..


vecka 34..

20100916089 (MMS)

En del säger att min mage är stor, andra säger att den är riktigt liten.. Jag vet inte jag, vad jag vet är att jag bär på 10 kg mer än vad jag brukar så jag känner mig verkligen stooor.. Med Lucas gick jag bara upp 4 kg på hela graviditeten.. Jag har ju 6 veckor kvar, och den sista tiden brukar man ju gå upp en del, vi får se vad viktuppgången slutar på. Hoppas att allt och lite till försvinner sen ;P men sån tur har man nog inte, de säger ju att går man upp 10 förlorar man 5 kg osv.. Time will tell..


min spring kille

Älskade unge

Lucas är så stolt, väntar på starten för träflasklöpet. Han var ännu stoltare när han kom i mål, om inte stackarn hade behövt vänta på mig så hade han kommit i mål ännu snabbare, han sprang ju fort som bara den, jag försökte haka på men det gick inte så bra, fick såna sammandragningar så rätt som det var stod han längre fram och väntade på mig, min älskade lilla unge <3 nästa år ska vi springa fort som bara den :))


ett barn




Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma

Ett barn som får stryk lär sig att slåss

Ett barn som hånas lär sig blyghet

Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete

Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende

Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod

Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta

Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa

Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet

Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro

Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig känna kärlek i världen


tiden går för fort..


Dagen D närmar sig med stormsteg, det är bara 8 veckor kvar till beräknad förlossning.
Men jag har ju sagt hela tiden att jag kommer föda tidigare så det är ju inte alls långt kvar,
ja även om jag föder när det är beräknat så är det ju inte heller långt kvar..
Jisses det går alldeles för fort, jag har ju nyss slutat jobbat.
Snart är jag två barnsmamma..
Är ju en massa saker som jag tänkt hitta på med Lucas innan det är dags, vill ge honom extra mycket tid nu. Och göra saker som han tycker är riktigt roliga för sen kan det ju tyvär ta ett tag innan det blir av..
De senaste dagarna har jag fått höra många ggr att Lucas kommer bli svartsjuk när bebis kommer
och så antar jag att det blir för alla, det gäller ju att vara förberedd på det.
Och att pappan tar sitt ansvar o gör nå kul med Lucas, eller tar hand om bebis och jag och Lucas tex bara kan gå ut på en skattjakt som han tycker är så roligt när vi gör..

Det gjorde vi förresten idag, skatten fanns på affären denna gång i form av en bamse tidning ;P

imorgon drar Knytte igång på dagis, så köpte en ny ryggsäck åt Lucas idag och sittunderlag
den står halvpackat i hallen och det ser så gulligt ut.. Han ser fram emot knytte lika mycket som jag gör hehe.. vi har ju haft det lite sådär med att vilja gå till dagis, innan han somna idag sa han att han VILL gå till dagis imorgon :)) Det känns riktigt skönt i mamma hjärtat..

Jag ska ta o lägga mig nu i think.. hmm..

RSS 2.0