Living my life in a slow hell...


Blidde ändrade planer vart varken att gå ut eller åka till farmor o farfar..
lämnade Lucas hos moster Linnèa en stund och åkte och städade.. skönt att ha det gjort,
skulle egentligen gjort det på em, men fick komma på fm idag..
Var dock hem till farmor o farfar en snabbis efter middagen, som idag vart stekt strömming
med stekt gul lök/vitlök/purjolök och kokt potatis, det var riktigt gott..
Lucas åt hela två strömmingar, "mmm goda fiskpinnar" sa han :D !
så billig, god och enkel mat.. Nyttig också dessutom !!

Imorgon funderar jag på att göra tjockpannkaka är såå sugen. men har inget recept, någon som har ??
Annars lär jag väl leta på ett imorgon..

Imorgon fm blir det öppna förskolan, känner att jag skulle behövt duscha håret först men det får nog vara ;P
orkar inte duscha så tidigt, får försöka sätta upp det på nå bra vis.. men hur jag än gör ser man alltid att
håret är fett.. haha stackars mig!!

Imorgon ska jag "jobba" igen, ska gå på bio med tjejen jag är kontaktperson åt.. ska bli trevligt!!

På söndag funderar jag på om vi ska åka till Lugnet hela familjen, Lucas har ju aldrig vart på badhus,
han är ju inne i en period nu så han skriker HÖGT när man säger att han måste duscha, vi får tvångsduscha
han ibland.. och då kanske det inte är sååå kul för han på badhus.. ja vi får se nått kul skulle vi kunna göra iaf
när både jag o Christer är helt lediga.. annars blir det som vanligt en tur till lekparken på söndags fm..

Nej jag bjuder härmed på lite kort på mig själv.. kommentera gärna ;P












Kommentarer
Postat av: Cattis

Åh du o dina vackra ögan, man smälter juh som smör i solen;)



recept på tjockpankaka:



Ingredienser till 4-6 portioner:

(för stor djup ugnsplåt)

6 ägg

12 dl mjölk

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 msk strösocker

ca 75 gram margarin



Ingredienser till 2-3 portioner:

(för mindre ugnsform)

3 ägg

6 dl mjölk

2½ dl vetemjöl

½ tsk salt

½ msk strösocker

ca 50 gram margarin





Tillagning:

Knäck äggen över en skål. Se till att inget skal kommer med ned i skålen. Tillsätt hälften av mjölken och vetemjölet och vispa samman ingredienserna till en tjock smet. Tillsätt resten av mjölken samt saltet och sockret och rör om ordentligt.



Smält margarinet i en ugnsform. Häll i smeten i formen så att det smälta margarinet fördelas jämnt i formen och grädda pannkakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter för en liten sats och i ca 45 minuter för en stor (hel stor djup ugnsplåt) på 225 grader. Låt pannkakan stå några minuter före servering, efter att den tagits ut ur ugnen.



Fördjupning:

Saltet och sockret kan hoppas över helt, eller ersättas med lite stekta fläskbitar som hälls i smeten före gräddningen i ugnen. På så vis får man en fläskpannkaka. Mängden margarin påverkar både smaken och konsistensen på pannkakan. Mycket margarin, som i receptet här, ger pannkakan en fast och fin friterad botten. Margarinet kan slopas helt om man vill, vilket ger en mjuk och lite torr pannaka, men då är det en fördel att använda en teflonbottnad ugnsform, så att pannkakan lossnar från formen vid serveringen.



Servering:

Servera pannkakan med sylt, gärna jordgubbssylt, hallonsylt eller blåbärssylt. Eller varför inte hjortronsylt... En fläskpannkaka serveras bäst med lingonsylt.



Förvaring/frysning/värmning:

Pannkakssmeten får gärna stå i kylskåp något dygn före gräddningen, så blir pannkakan ännu godare. Ett par dagar klarar smeten i kylskåp. Den färdiggräddade pannkakan kan också förfaras ett par dagar i kylskåp, eller kan frysas för längre förvaring. Vid uppvärmning av pannkakan är det enklast att skära upp den i bitar så att den får plats i en stekpanna. Stek då pannkakan i rejält med margarin på medelvärme i ett par minuter per sida och servera direkt efter stekningen. Uppvärmning i microvågsugn gör att pannkakan blir lite seg och torr.



2009-03-27 @ 19:14:39
URL: http://cahtrinea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0